religie

We zien doorheen de laatste jaren dat mensen minder en minder religieus zijn. Dit wordt vaak gelinkt aan de hogere opleidingsniveaus dat behaald worden. Toch merken we dat mensen zich vaak naar religie keren wanneer er een ramp zich voordoet.

Gelovigen

Mensen die gelovig zijn zijn dit tegenwoordig niet meer zo uitgesproken als vroeger. Toch kunnen we zien dat gelovigen zich tijdens een ramp naar hun geloof gaan keren. Ze zoeken iets om op terug te vallen omdat een gebrek aan betekenisgeving tijdens een ramp nauwelijks vol te houden is. 
We zien ook dat mensen zich meer naar religie gaan keren als het gaat om dingen die niet te voorspellen zijn. Denk hierbij aan aardbevingen of tsunami's of zoals nu een pandemie. 

JESUS OF NAZARETH

Maar wat dat met de mensen die niet gelovig zijn?

ongelovigen

Vaak gaan ongelovigen zich erg gaan focussen op de wetenschap. Het leidt soms bijna naar een nieuw soort geloof ' het geloof in de wetenschap'.  Dit zorgt er dan voor dat personen als Marc Van Ranst worden opgehemeld worden en dat mensen hem als een nieuwe soort god gaan beginnen zien. Denk maar aan de verschillende fan accounts die worden opgericht op sociale media. 

Marc Van Ranst dan toch niet te gast op 1 meiviering PVDA ...

Hiermee wil ik illustreren dat iedereen wel iets van geloof in zich meedraagt. Of dit nu in de wetenschap, de natuur of de kerk is maakt in het principe weinig uit. Wat belangrijk is dat iedereen er sterkte uit haalt. 

bronnen: 
Overbeek, B. (2019, 06 26). het geloof in wetenschap is dat een religie? Opgehaald van jongebazen: https://www.jongebazen.nl/verandermanagement/het-geloof-in-wetenschap-is-dat-een-religie
roetman, B. (2019, 10 16). natuurrampen maken de mens religieuzer. Opgehaald van trouw: https://www.trouw.nl/religie-filosofie/natuurrampen-maken-de-mens-religieuzer~b9c54f23/




Comments

Popular posts from this blog

Ah, look at all the lonely people

De eenzaamheid

Isolation