kunst en tragedie




We zitten ondertussen een al een hele tijd in quarantaine. Het wordt voor velen moeilijk om de positieve uitkomsten voor zich te zien. Veel mensen gaan momenteel door een persoonlijke tragedie door het verliezen van familieleden zonder dit op een correcte manier te kunnen verwerken.
Een troost voor velen is vaak kunst, en gelukkig zien we dat tragedie vaak voor inspiratie zorgt.

kunst tijdens en na de oorlog

De gruwelen van de oorlog gaf veel kunstenaars de inspiratie om kunst te ontwikkelen die de regels van de 19e eeuw totaal doorbreken. Het zorgde ervoor dat er nieuwe kunstvormen werden ontwikkeld die toen zorgden voor een nieuwe interpretatie van de werkelijkheid, ookal werd die tot toen toe niet aanvaard. 
Deze kunst kwam tot een halt tijdens de tweede wereldoorlog, maar werd daarna verder verwerkt tot de beeldende kunst van vandaag. We gingen van kubisme, expressionisme en abstracte kunst naar assemblage-kunst en popart.
Introductie over kubistische schilderkunst in de moderne kunst ...
kubisme
cdn.britannica.com/s:500x350/32/2832-004-1D1578...
expressionisme
10 Famous Pop Art Artists You Should Know | Widewalls
pop art
Assemblage (kunst) - Wikipedia
assemblage kunst

We kunnen veel zeggen over de situatie waar we momenteel in verkeren, we kunnen echter altijd hopen dat we als uitkomst een heropleving krijgen van de kunstwereld.

bronnen: 
Bekkers, L. (16, 09 21). de gruwelen van de oorlog als inspiratiebron voor kunst. Opgehaald van knack: https://www.knack.be/nieuws/belgie/de-gruwelen-van-de-oorlog-als-inspiratiebron-voor-kunst/article-opinion-755269.html?cookie_check=1588162239
schilderkunst van de 20ste eeuw. (2020, 02 10). Opgehaald van wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Schilderkunst_van_de_20e_eeuw#Wederopbouw_1945_-_1960

Comments

Popular posts from this blog

Ah, look at all the lonely people

De eenzaamheid

Isolation